5 Aralık 2012 Çarşamba

WHO'dan Bitkisel Ürünler İçin Kalite Kontrol Yöntemleri


Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ana sayfasından güzel bir döküman daha. 


2011 yılının Ağustos ayında yayımlanan bu kitap, aslında 1998 yılında yayımlanan aynı isimli kitabın güncellenmiş 2. baskısı. Kitabın tam adı "Quality Control Methods for Herbal Materials" dili de tabii İngilizce.

Kitapta; toz hazırlama, partikül büyüklüğü, makroskopik ve mikroskopik incelemeler, ince tabaka kromatografisi, kül, ekstre edilebilir madde, su ve uçucu madde, uçucu yağ miktar tayinleri, acılık değeri, hemolitik aktivite, tanen, şişme indeksi, köpürme indeksi, pestisit kalıntıları, arsenik ve toksik maddeler, miroorganizmalar, aflatoksinler, radyoaktif kontaminasyon tespiti konuları yer alıyor. Kitabın sonunda analizlerde kullanılacak reaktif ve çözeltilerin hazırlanışı anlatılıyor.


Kitabın pdf versiyonunu WHO'nun internet sayfasından indirmeniz mümkün:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder