10 Şubat 2014 Pazartesi

Resimli Türkiye Florası İçin Çizerler Aranıyor!

Yaklaşık iki aydır Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Botanik Anabilim Dalı öğretim görevlilerinden Gülnur Ekşi'nin yürüttüğü Bilimsel Bitki Çizim Kursu'na gidiyorum. Kurs, içeriği ve yaptıklarımız ile ilgili uzun bir yazı yazmayı planladığımdan şimdilik o konuya girmeyeceğim.

Asıl olarak önemli ve beni çok heyecanlandıran bir duyuruyu paylaşmak istiyorum. Resimli Türkiye Florası'nın hazırlanması ile ilgili çalışmalar başlamış. Ve çizim editörleri,  bu duyuruyu en kısa zamanda en fazla ilgiliye ulaştırmayı istiyor. Botanik, Peyzaj, Mimarlık, Güzel Sanatlar fakülteleri potansiyel çizer barındırıyor. Oralara da yazılı ilanlar götürmek gerekiyor sanırım. 

Lütfen sizler de olabildiğince bu haberi yaymaya çalışın. Bilgiler için de broşürü okumayı unutmayın. 

1 Mart'ta Ankara'daki toplantıda görüşmek dileğimle....


11 yorum:

  1. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yukarıdaki yorumu yazan arkadaşa teşekkürlerimi yolluyorum. İlan posteri mail adresinize yollanmıştır. Yetenekli ve hevesli gençleri aramızda görmek büyük bir mutluluk :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. peki bu iş nasıl sonrasında nasıl yapılacak homeoffice mi çalışılacak yada bi ücret vermeyi düşünüyorlar mı?

    YanıtlaSil
  3. Ben bitki çizim işine bir kaç ay önce başlayan bir kurs ile giriştim. Bu projede, şu an aldığım bir görev yok. Gönüllü olacağım tabii. Yani bu soruların tam cevaplarını ben de bilmiyorum. Yapılacak bu toplantıların amacı projeyi tanıtmak, bu konuda ilgili olabilecek kişilere işin ciddiyetini anlatmak ve iletişim bilgilerini toplamak. Yani bu gün gelip ertesi gün çizime başlayalım gibi bir durum olmayacak anladığım kadarıyla. Toplantı sonrası bu iş için bir eğitimin yapılacağını biliyorum. Çizimleri herkes kendi evinde yapacak. Yani Ankara ve İstanbul'da yapılan toplantılara katılabilir sonra kendi ilinizde çizimlerinizi yapabilirsiniz. 11 000 bitkinin gönüllülük esası ile çizimi konusu da soru işareti.
    Bu ve bunlar gibi birçok sorunun cevabını orada Sayın Adil Güner ve çizim editörlerine yöneltme şansımız olacak.

    YanıtlaSil
  4. Selamlar bende Dokuz eylül üniversitesi güzel sanatlar fakültesi grafik bölümü öğrencisiyim projede çalışmayı çok isterim cetinkayabasak@gmail.com mail adresim ulaşabilirsin burdan :)

    YanıtlaSil
  5. Selam missspike, ben de bu projede çizerlik yapmaya hevesli gönüllülerden biriyim sadece. bu sebeple projeye katılmak istiyorsan senin ilandaki mailler ile iletişime girmen gerekiyor. şimdiden hepimize kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  6. Selam bende erzincan üniversitesi fen bilgisi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim çizimlerim gayet guzeldir. Hocamın tavsiyesiyle boyle bir çalışmayı öğrendim. Aranızda bulunmaktan mutluluk duyarım Ilyas YAVUZ...
    Gmailim:05346720955.iy@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.Ben Deniz Kahyaoğlu. İstanbul Teknik Üniversitesi makina mühendisliği öğrencisiyim. özellikle karakalem konusunda iyiyimdir. Hala çalışacak birini arıyorsanız sizinle çalışmak isterim.
    Bana kahyaoglud84@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Tekrar belirteyim, ben projede çizerlik yapmayı isteyen gönüllülerden biriyim. Çizim editörleri tarafından toplantıda bizden 20 Mart'a kadar iki bitki çizimi yapılması ve verilen mail adresine gönderilmesi istenmişti. Tamamı 28 Cilt olacak Resimli Türkiye Florası'nın çizimleri 2023'e kadar devam edecek. Projeye bu sene olmasa da ileriki yıllarda dahil olabilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen ilandaki mail adresleri ile iletişime geçin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, ben de projenizde yer almak istiyorum. ozer_mumcu instagram adresinden çizimlerime bakabilirsiniz. AÜ ÇEKO ve Trakya Üni. El. Haberleşme mezunuyum, yeminli tercümanım, 2 yıldır profesyonel bir ressamla çalışıyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. Seve seve katkı sağlayabilirim. Ücret istemiyorum. malkan06@hotmail.com Mustafa ALKAN

    YanıtlaSil
  11. Bitki hocamın Türkiye florası için çizer aranıyor,bir dene bakalım çizimin iyi demesi üzerine araştırdım ve bu siteyi buldum. Bu konuda bilgi almak istiyorum hala devam ediyor çizimler ama şu an iletişim için nereye yazmalıyım acaba?

    YanıtlaSil