29 Aralık 2011 Perşembe

Flavonoidler

Flavonoidler, farmakognozi derslerinde en çok adı geçen, bitkilerle çalışırken de izolasyon sırasında da çokça karşımıza çıkan etken madde gruplarındandır. Bir çok biyolojik aktivitesi bulunan flavonoidler üzerine yazılmış çok sayıda kitap mevcut. 


Burada benim kitaplığımda bulunan iki kitaptan kısaca bahsetmek istiyorum. Birisi mevcut yabancı kitap ve literatürlerin Türkçe'ye çevirilmesi ile oluşturulmuş, çeviri-derleme bir kitap. Yazarları Guliyev Vahid Bilaloğlu, Mansur Harmandar, kitap Aktif Yayınevi'nden basılmış. Türkçesi pek iyi değil, formüllerde hatalar bulunduğu da doğru. Bir çok sanal kitabevinde satışı mevcut, Idefix benim ilk rastladığım oldu. (http://www.idefix.com/kitap/flavonoidler-guliyev-vahid-bilaloglu/tanim.asp?sid=Y3DX5E8774XP8V3P6PPP)


Bir diğer kitap ise Øyvind M. Andersen ve Kenneth R. Markham editörlüğünde 2006 yılında CRC Press tarafından basılmış. Kitap Amazon gibi yabancı sanal kitabevlerinden temin edilebilir, ancak link aktif olduğu sürece aşağıdaki adresten de indirip kullanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder