16 Temmuz 2014 Çarşamba

Kozmetik Alırken...

Kozmetik alırken; fiyatı ne olursa olsun kullandığı markadan şaşmayanlardan mısınız?

Yoksa eşden-dosttan, kuaförden, filanca kozmetik dükkanı çalışanından aldığınız öneri ile ürün alıp kullanıyor musunuz?

İnternet, radyo ve televizyonda satılan kozmetik ürünlerden sipariş verip gelir gelmez kullanmaya başlayanlar siz de dikkatle okuyun:

"Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), kozmetik denetimleri kapsamında, ihbar ve şüphe üzerine yapılan incelemelerde, "merdiven altı" ve taklit ürünlerin insan sağlığını tehdit eden maddeler içerdiğini tespit etti. Sağlık Bakanlığı'nın denetlediği 5 binden fazla üründen hemen hemen tümünün güvensiz ve mevzuata aykırı olduğu belirlendi.


Güzelleşmek için kullanılan yüz maskesi, kil ve krem gibi cilt bakımı için kullanılan ürünlerin çoğunda mikrobiyal üreme ve kurşun gibi bazı zararlı kimyasallar tespit edildi. Ayrıca bazı kimyasalların da limitin üzerinde olduğu belirlendi. Ağda sonrası bakım kreminde, kozmetik mevzuatına aykırı "Diklofenaksodyum" adlı ilaç etken maddesi tespit edildi. Denetimlerde, piyasadaki çok sayıda taklit parfümle ilgili de işlem yapıldı. 

TİTCK Kozmetik Denetim Daire Başkanlığı'nca bu yılın mart-haziran döneminde toplam 5 bin 338 kozmetik ürün denetlendi, bunların 518'inin teknik düzenlemeye aykırı, 4 bin 727'sinin ise güvensiz olduğu tespit edildi. 

Teknik düzenlemeye aykırılık gerekçesiyle toplam 225 bin 447, güvensizlik gerekçesiyle toplam 105 bin, mevzuat çerçevesinde ise 90 bin lira para cezası uygulanarak, toplam 420 bin 447 lira para cezası kesildi."

Haberi bloga koyma sebebime gelince, 
  • Lütfen aldığınız gıda maddeleri için ne kadar özen gösteriyorsanız aynı özeni cildinize temas edecek kozmetik ve dermokozmetikler için de gösterin. 
  • Güvenilir markaların ürünlerini kullanın, karıncanın yağı, salyangozun sümüğü diye pazarlanan ürünlere kanmayın. Bu ürünler bu kadar etkili olsalar iyi firmaların bu ürünlerle harika preparatlar yapacağını hepimiz düşünebiliyoruz değil mi?
  • Eczaneler ve büyük kozmetik firmalarının dükkanlarındaki güzellik uzmanlarından danışmanlık almaktan çekinmeyin. 
  • Cildinize uygulayacağınız her ürünün derinizden geçerek bedeninize girebileceğini hatırınızdan çıkarmayın. 
Haber Anadolu Ajans'dan, ayrıntılar için link:  http://www.radikal.com.tr/saglik/bu_kozmetiklere_dikkat-1201958

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder